FÅ ET GRATIS TILBUD

Jordvarmeanlæg

AgriTeknik ApS leverer Danmarks største jordvarmeanlæg.

Gæsterne i det 1.200 kvm. store wellnesscenter Blåvand Kurbad & Wellness kan med god samvittighed slappe af i de varme bassiner og saunaer - de opvarmes af solfangere og Danmarks største jordvarmeanlæg, som er installeret af AgriTeknik ApS i Brørup.

​Danmarks største jordvarmeanlæg ligger under fødderne på campisterne på den femstjernede Hvidbjerg Strand Feriepark på den jyske vestkyst.

Her snor 6.000 meter jordslanger sig og sørger sammen med 300 kvm. solfangere for CO2-fri energi til opvarmning af det 1.200 kvm. store wellnesscenter, Blåvand Kurbad & Wellness.

Efter installationen, som AgriTeknik fra Brørup har stået for, har ferieparken og wellnesscentret stort set været selvforsynende med varme.

Varmen bruges til opvarmning af lokaler, administrationsbygning og de mange bassiner, der er i centret.

Stor CO2-besparelse

Blåvand Kurbad & Wellness er et godt bevis på, at det sagtens kan lade sig gøre at kombinere luksus og forkælelse med miljø og ansvarlighed

Kombinationen af solfangere og jordvarmeanlæg er både en økonomisk god investering og en gevinst for miljøet med ca. 190 tons mindre CO2 i forhold til opvarmning med olie. Systemet er så effektivt, at der ligefrem er overskudsvarme. Denne varme bruges til det store tropiske badeland, som campingpladsen har.

Wellnesscentret har fire forskellige saunaer, tre forskellige dampbade, kurbade, varmtvandsbassin, koldtvandsbassin og saltvandsbassin. 

Hertil kommer otte behandlerrum, hvor alle former for massage tilbydes. Vesterhavet er også tænkt ind i oplevelsen. Både fra hvileområdet i stueplan og den store tag terrasse er der udsigt til hav og klitter.​

Solstrålehistorie

- Solen skinner jo alligevel, hvorfor så ikke gøre brug af den, siger Thorkild Slaikjær fra Hvidbjerg Strand Feriepark med henvisning til den gratis energi fra solen. Han viser stolt wellnesscentret frem og fortæller om det kompromisløse valg af løsninger og materialer.

- Vi har arbejdet intensivt med projektet i fem år sammen med ingeniører og dygtige fagfolk fra ind- og udland.

Vi er meget stolte af resultatet, hvor bl.a. østrigsk granit er et gennemgående materiale. Det har været vigtigt for os at skabe noget unikt, både alt det vores gæster kan se, høre, dufte og mærke, og alt det tekniske og miljømæssige som ligger bagved. Det var i mere end en forstand helt naturligt at tænke jordvarme og solfangere ind i projektet fra begyndelsen.


Imponerende ydelse

Det store jordvarmeanlæg og syv supplerende luft-til-vand varmepumper fra Vølund Varmeteknik er projekteret og installeret af VVS-virksomheden AgriTeknik fra Brørup. Her fortæller indehaver Karsten Nielsen og kølechef Niels Erik Rudebeck, at det har været en spændende opgave:​

- Det har været sjovt og udfordrende, hvor vores store erfaring med jordvarmeanlæg kom os til gode. Det er trods alt ikke hver dag, at man får lov til at arbejde med Danmarks største jordvarmeanlæg. Alene dimensioneringen har krævet mange timers beregninger. Jordvarmeanlæggets to varmepumper leverer 120 kW energi, og hertil kommer 98 kW fra de syv luft-til-vand varmepumper. Det svarer omtrent til, hvad 30 enfamilieshuse bruger, forklarer kølechef Niels Erik Rudebeck.

Thorkild Slaikjær ved den synlige del af Danmarks største jordvarmeanlæg.

Trods den imponerende ydelse syner den "overjordiske” del af anlægget - selve varmepumperne - ikke af meget i teknikrummet.

De står diskret i et hjørne og ligner til forveksling to køleskabe.

- Ja, de gør ikke meget væsen af sig.

​De passer stille og roligt deres arbejde, så vores gæster kan slappe af, lukke øjnene og nyde deres wellness-ophold i fulde drag, smiler Thorkild Slaikjær.

Ønsker man yderligere oplysninger, kan man læse mere på www.agriteknik.dk og www.hvidbjerg.dk

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

AgriTeknik ApS​

Stenbro Allé 11, 6650 Brørup

Telefon: 75 38 21 04

E-mail: post@agriteknik.dk 

CVR: 19965392

AgriTeknik ApS
Stenbro Allé 11, 6650 Brørup